JADŁOSPIS
DATA |
ŚNIADANIE |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
Pn. 08.04. Alergeny: 1,3,5,7,9 |
Chleb mieszany z pastą z jaj i awokado, kiełki, kawa |
Zupa krem z brokuły, duszona pierś z kurczaka w sosie bazyliowym, kasza bulgur, ogórek kiszony, |
Kasza jaglana z musem Malinowo - bananowym |
Wt.09.04. Alergeny: 1,3,5,7,9 |
Płatki ryżowe na mleku, graham z dżemem 100%, herbata owocowa, banany |
Zupa pomidorowa z ryżem, kotleciki „szu szu”- przepis przedszkolaka, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty kompot owocowy |
Budyń śmietankowy z tartą czekoladą, ćwiartki jabłka |
Śr. 10.04. Alergeny: 1,3,5,7,9 |
Parówki z szynki, kajzerki |
Zupa z „700 groszków” z grzankami, placuszki ziemniaczane z cukinią, kompot owocowy
|
Shake szpinakowo- bananowy[ maślanka, szpinak, banany ]- wyrób własny |
Czw. 11.04. Alergeny: 1,3,4,7,9 |
Chleb z pastą ryby wędzonej, inka z mlekiem, herbata rumiankowa, jabłka |
Zupa wielowarzywna, ryż z polewą śmietanowo- truskawkową, kompot owocowy |
Wek z pasztetem- wyrób własny, ogórkiem kiszonym, mix sałat, kakao |
Pt. 12.04. Alergeny: 1,5,7,9 |
Rogalik z masłem, serkiem waniliowym, kakao, herbata owocowa, melony |
Zupa koperkowa z lanym ciastem, „ KOLOROWY KOCIOŁEK”[ mięso z indyka,, papryka, cukinia, pomidory, szpinak, ziemniaki], |
Gruszki duszone w sosie cynamonowym polane gorącą czekoladą
DZIEŃ CZEKOLADY |
Pn. 15.04. Alergeny: 1,3,5,7,9 |
Kasza manna na mleku, graham z miodem, herbata rumiankowa, papryka czerwona- paski
|
Zupa kalafiorowa z ziemniakami, pulpety z indyka w sosie pomidorowym, kasza bulgur, sałatka z ogórka kiszonego, marchewki, cebulki, kompot owocowy |
Deser „ Straciatella” [ser biały, jogurt, czekolada tarta, miód]- wyrób własny ćwiartki jabłka |
Wt. 16.04. Alergeny: 1,3,5,7,9 |
Chleb z szynką, ogórkiem zielonym, kawa zbożowa |
Zupa szpinakowa zacierką, kluski leniwe z masłem, cukrem, marchew tarta kompot owocowy |
Zapiekanki z serem żółtym pomidorem, ketchup, kawa
|
Śr. 17.04. Alergeny: 1,3,5,7,9 |
Jajecznica ze szczypiorkiem, chleb wieloziarnisty |
Zupa ogórkowa z ryżem, frykaski drobiowe, ziemniaki, marchew duszona z groszkiem, kompot owocowy |
Mix warzywny-[ sałata lodowa, kalarepka, ogórki kiszone, marchew, pomidory ] |
Czw. 18.04. Alergeny: 1,3,5,7,9 |
„Talerzyk wegetariański” chleb z masłem, jajko, ser żółty, mix sałat, kiełki, rzodkiewka, ogórki kiszone, kawa z mlekiem, lemoniada marchewkowo- jabłkowa |
Zupa z fasolki szparagowej |
Mufinki- wyrób własny, kawa z mlekiem |
Pt. 19.04. Alergeny: 1,3,4,5,7,9 |
Chleb z serem żółtym, papryką, kakao, herbata rumiankowa, kalarepka- słupki |
Zupa krupnik, ryba panierowana, ziemniaki, surówka wielowarzywna [marchew, seler, jabłko, jogurt], kompot owocowy
|
Wafle ryżowe z nutellą z daktyli i mleczka kokosowego- wyrób własny, herbata rumiankowa |
|
|
|
|
Dzieci bez ograniczeń mają udostępnioną do picia wodę mineralną niegazowaną
Zastrzega się zmiany w jadłospisie